رفتن به محتوا رفتن به فوتر

تصویر قلمی چاپ سنگی«سیدعلیخان اعتمادحضور»در روزنامه»شرافت»

«آقا علی آشتیانی امین حضور»از رجال دربار«ناصرالدین شاه»و از پیشخدمت های خاصه او بود. در سال 1284 هجری قمری ملقب به«امین حضور» و در سال 1286 امور احتساب تهران به وی محول شد که تقریباً همان شهرداری کنونی است. در سال 1293 قمری علاوه بر سایر مشاغلش، حکومت کاشان نیز به او داده شد.

در سال 1298 قمری به واسطه خلافی که از«امین حضور»و جمعی دیگر از عمله خلوت از قبیل«خان محقق»- آجودان مخصوص-«حکیم الممالک»و پسرش و عده ای دیگر سر زده بود،‌برحسب امر شاه از خلوت رانده شدند و به خدمت آنان در دربار خاتمه داده شد و شاه به قدری نسبت به آنان متغیر و برآشفته بود که می خواست آنها را به چوب و زنجیر، سیاست نماید. حقوق سالیانه همه آنان را قطع نمود، از جمله حقوق«امین حضور» را که شصت هزار ريال بود. لکن چند روز بعد هر یک از مغضوبین در نزد رجال و زنان سوگلی تشبثاتی کرده، آنها را واسطه عفو خود قرار دادند. وساطت«امین حضور» را«میرزا یوسف مستوفی الممالک»(جناب آقا) نمود و مورد بخشایش شاه واقع شد و دوباره مشغول کار سابق خود گردید.

«اعتمادالسلطنه» او را این طور توصیف کرده است:«آقا علی امین حضور در بی حیایی و بی تعصبی، ضرب المثل است و در وفا و انسانیت، از هر قلیلی، اقل! پایه بی شرمی را به جای بلند گذاشته و رایت بدعملی را از بالای ثریا و فرقدین افراشته. خیلی خیالات او به شخص امین السلطان شبیه است.»

اشتراک گذاری

ارسال نظر

هستان روایت‌هایی است از دل تاریخ به قلم محسن میرزایی

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به محسن میرزایی می‌باشد.