رفتن به محتوا رفتن به فوتر

نمای خارجی و داخلی رستوران ادب

نمای رستوران ادب (دهه های 20 و 30)

فضای خارجی رستوران با درب چوبی فنرداری با رنگ آبی از فضای درونی جدا می شد، درب با فشاری گشوده و پس از عبور بسته می شد، در برابر دالانی نه چندان طولانی بود که در سمت راستش اتاق سرایداری قرار داشت، پس از عبور از آن به حیاط وارد می شدیم. در بخش شمالی ساختمانی ساده و زیبا با معماری اوایل پهلوی اول وجود داشت و پس از آن وارد فضای رستوران می شدیم. برای ورود به سالن از راهرویی نه چندان عریض گذشته و به فضای بزرگی پا می نهادیم، دست راست رختکن بود، در طول سالن پیشخوانی بلند و دراز قرار داشت، پشت پیشخوان درب آشپزخانه بود، روی دیوار پشت پیشخوان یک پارچۀ گوبلن Gobelin دوخت ایتالیا آویخته شده بود که نقشی بسیار زیبا داشت، دو شمعدان زیبا در دو سوی پیشخوان و روی آن پوشیده از ظروف زیبای ایرانی بود که همه حکایت از ترکیب یک فضای ایرانی – فرنگی داشت، این رستوران در اواخر دهۀ شمسی تعطیل شد.

برگرفته از کتاب آن روگاران تهران، سیاه قلم های خسرو خورشیدی

اشتراک گذاری

ارسال نظر

0/100