رفتن به محتوا رفتن به فوتر

چلوکباب شمشیری

چلوکباب شمشیری

در اوایل دهۀ بیست برای اولین بار مغازه ای برای عرضۀ چلوکباب به اسم شمشیری در ضلع جنوب شرقی سبزه میدان در ورودی بازار اصلی تهران آغاز به کار کرد. مدیر آن آقای شمشیری مردی متدین؛ آرمان خواه و وطن دوست بود، محیطی برای عرضۀ بهترین نوع غذای ایرانی را راه انداخت که بعد از آن دوران بیشتر چلوکبابی ها برای پیشبرد و فروش بیشتر از نام وی بهره برداری کردند، چلوکبابی شمشیری تا چند سال پس از دوران حکومت دکتر مصدق نیز دایر بود، مزار مرحوم شمشیری در ابن بابویه قرار دارد، جایی که آرامگاه جهان پهلوان تختی نیز در کنار آن دیده می شود.

در آن دوران البته در بازار چند چلوکبابی معروف دیگر نیز بود، علت آن علاوه بر عرضۀ غذای با کیفیت و بهره گیری از مواد درجه یک، ایجاد فضاهای منظم و زیبا نیز بود، مغازه دو طبقه داشت، در طبقۀ همکف بیشتر بازاربان مستقر می شدند، در طبقه دوم یک فضای سنتی ایرانی بدون حشو و زواید وجود داشت و بیشتر خانواده ها در آنجا به صرف غذا می پرداختند. از سقف چند چراغ آویز قدیمی که به آن جار می گفتند آویزان و کارهای زیبای مسی به شکل بشقاب  سینی و چند بشقاب قدیمی که به آن قلم آبی می گفتند در اطراف به دیوارها آویخته بود، اما گفته می شد، کباب کوبیده ای که به مشتریان طبقۀ همکف عرضه می گردد کیفیت بهتری دارد. شهرت شمشیری باعث شد که حتی در نقاط دور افتادۀ ایران نیز چلوکبابی ها از نام او برای فروش بیشتر استفاده کنند. اما چلوکباب شمشیری چیز دیگری بود، کره و دوغ و کباب ها و برنج های معطر ایرانی این چلوکبابی چیز دیگری بود.

پس از گذشت مرحوم شمشیری، برادرش نیز چند سالی آن را به همان سبک و سیاق مدیریت کرد. روحشان شاد باد.

برگرفته از کتاب آن روگاران تهران، سیاه قلم های خسرو خورشیدی

اشتراک گذاری

ارسال نظر

0/100