رفتن به محتوا رفتن به فوتر

چلو خورشتی های تهران

 

چلوخورشتی صداقت که بهترین غذاهای ایرانی از قبیل انواع خورشت ها و پلوها و کوفته ها و آش ها را عرضه می کرد، 1320

میان سال های 1310 تا اواخر دهۀ سی در تهران مغازه های متعدد چلوخورشتی وجود داشت. از رستوران های معروف ایرانی که هنوز نام آن به خوبی یاد  می شود رستوران هانی در میدان شاه قدیم نه چندان دور از ایستگاه گار ماشین شاهزاده عبدالعظیم (ع) بود، چلو خورشتی های متعددی در چند نقطۀ تهران برپا بود. از امیریه تا خیابان امیرکبیر، خیابان ری، سیروس و حتی تا دروازه شمیران و چهارراه سیدعلی از این رستوران ها وجود داشت، یکی از مشهورترین آنها آشپزخانۀ ایرانی در اول خیابان اکباتان بود، این چلوخورشتی ها چنان بوی اشتهاآور و خوشی در فضا پخش می کردند که بی اختیار پاها سست می شد. در خیابان امیر کبیر چلوکبابی معروف رقابی قرار داشت اما در همین خیابان یک چلوخورشتی بود که کوفته های آن مورد پسند و زبانزد خانم های باسلیقه آن دوران بود، از واخر دهه سی کم کم بساط این رستوران های عالی برچیده شد و بی انضباطی و شلختگی بر رستوران داری حاکم شد، غذا نمادی از فرهنگ یک جامعه است. وقتی اکثریت مردم نتوانند غذاهای مورد پسند خود را در رستوران ها بیابند و یا کبابی های با کیفیت عالی جای خود را به بی کیفیت ترین غذاها بدهد طبیعی است در بافت فرهنگی و چغرافیایی یک شهر نیز تغییراتی پدید می آید، یادش بخیر کبابی های معروف شاه عبدالعظیم و تجریش با آن طعم خوب، ریحان تازه و سنگک برشته.

برگرفته از کتاب آن روگاران تهران، سیاه قلم های خسرو خورشیدی

اشتراک گذاری

ارسال نظر

0/100