«دکتر قاسم غنی»
«قاسم غنی»فرزند«سیدعبدالغنی»خانِ کشاورز و مالک، در سال 1272 خورشیدی در سبزوار متولد شد. برای ادامه تحصیلات به دارالفنون رفت و پس از اخذ دیپلم، زبان فرانسه را به خوبی فرا گرفت و رهسپار لبنان شد و در آنجا به فراگرفتن علم طب پرداخت.«غنی» در سال 1302 برای تکمیل تحصیلات، به فرانسه عزیمت نمود و قریب پنج سال مشغول بود. در سال 1307 به ایران بازگشت، در حالی که علاوه بر تکمیل پزشکی، دوره مخصوص شناخت نقاشی را نیز گذرانده بود و به مقام والای«آناتول فرانس» نویسنده و متفکر فرانسوی، وقوف یافته و یکی از آثار او را ترجمه کرده بود.
در دوره دهم به نمایندگی مردم مشهد در مجلس شورای ملی انتخاب گردید. در همین ایام، به استادی دانشکده پزشکی رسید.«دکتر غنی» در سال 1314 پس از تاسیس فرهنگستان به عضویت آنجا برگزیده شد و از عوامل موثر و متنفذ آن موسسه فرهنگی گردید و ضمناً در ادوار یازدهم، دوازدهم و سیزدهم مجلس عضویت یافت و مجموعاً به مدت هشت سال نماینده مجلس بود. او در سال 1322 در ترمیم کابینه«علی سهیلی» به جای«امان الله اردلان» برای تصدی وزارت بهداری تعیین شد.
مقام علمی و ادبی«دکتر قاسم غنی» درخور توجه و امعان نظر می باشد. از جمله ترجمه های وی باید«عصیان فرشتگان»،«تائیس» و «بریان پزی ملکه سبا»اثر«آناتول فرانس» را نام برد. تنقیح و تصحیح و چاپ دیوان حافظ یکی دیگر از کارهای اوست که با همکاری«علامه محمد قزوینی» آن را انجام داد. از جمله کارهای برجسته و ماندگار«دکتر قاسم غنی» یادداشت های اوست که تاکنون دوازده مجلد انتشار یافته و حاوی نکات باارزشی است.